diumenge, 6 de maig del 2012

5a Trobada Mundial a Steenvoorde (França)

Trobada Mundial a Steenvoorde, al nord de França.

El passat divendres 27 d'Abril, a les 10 de la nit el grup de la Colla Gegantera del Carnaval de Solsona i un grup de músics, va posar rumb al nord de França, a la Vila de Steenvoorde.
Després d'un llarg viatge, 18h. i malgrat els incidents ocasionats durant el viatge, dissabte a les 16h de la tarda arribàvem al nostre destí. Allà ens esperaven, per poder gaudir de la nostra estimada Família Boja!!! Però no tot eren bones notícies, ja que la pluja va fer acte de presència durant tot el dissabte i part del diumenge.
Dissabte en arribar ens esperaven per dinar, seguidament vàrem muntar els gegants on ja començàvem a tenir el cuquet per a fer-los ballar. Però degut a la pluja els nostres gegants no van sortir a la primera rua de la trobada. Tot i que alguns d'ells sí que la van realitzar.
Un cop acabada la rua ens vam repartir en diferents albergs on ens vàrem poder refrescar i canviar per poder assistir al multitudinari sopar de geganters acompanyats per les diferents bandes de música de les colles invitades que van amenitzar el sopar tocant les seves cançons.
Un cop acabat el sopar ens vàrem retirar a descansar per poder gaudir d'un diumenge ple de sorpreses!
Vàrem començar el dia amb una recepció oficial de totes les colles invitades, per part de l'alcalde i consolat francès. On es va fer entrega i l'intercanvi de records.
Després vàrem poder gaudir del muntatge del gegant més alt del món, 12m i 750kg, portat per 25 geganters. Per muntar-lo necessitaven una grua.
Un cop dinats, i el temps serè, ja que va ploure tot el matí, vàrem iniciar la plantada de gegants. Per seguidament iniciar la rua, acompanyats al so del Bufi, per un grup de músics de l'Escola de Música de Sant Joan de Vilatorrada.
I tot un seguit de 102 gegants arribats d'arreu del món.
Va ser una rua de 5km de recorregut acabant a la plaça del poble, on cada grup realitzava el seu ballet, acompanyats dels seus músics i finalitzant la trobada amb una ballada conjunta de gegants. Els participants de la rua, varen quedar encantats dels nostres gegants. I vàrem fer diferents contactes d'arreu. En acabar la cercavila, desmuntada de gegants, sopar geganter i de nou tornada cap a casa.
Va ser una gran experiència.


Salut i Gegants!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.